AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas Dom zdravlja u Surčinu i izrazio zadovoljstvo što se njegovo rukovodstvo "domaćinski" ponaša prema sugrađanima, poručujući da će se nastaviti ulaganje u tu zdravstvenu ustanovu.

Kako je naveo, prošle godine nabavljen je rendgen aparat koji minimalno zrači, prostorije su čiste i uredne i nema gužvi, što, kaže, govori o dobroj organizaciji.

Foto: Tanjug/Printscreen

-Zadovoljstvo je da vidim ovako divnu zgradu Doma zdravlja u Surčinu, deluje skladno i jako lepo. Opština Surčin i rukovodstvo Doma zdravlja domaćinski se ponašaju prema ovoj ustanovi, a na taj način i prema svojim sugrađanima - rekao je Radojičić novinarima.

Objekat te zdravstvene ustanove napravljen je 2013. godine, podsetio je Radojičić, dodajući da je uloženo oko 500 miliona dinara, dok u opremu oko 35 miliona.Kako je rekao, opština Surčin je izdvojila još 50 miliona dinara.

Foto: Tanjug/Printscreen

Nakon obilaska surčinskog Doma zdravlja, Radojičić je posetio zgradu opštine, gde je sa rukovodstvom razgovarao o urađenim projektima, te o kanalizaciji, renoviranim školama, fiskulturnoj sali u Dobanovcima...Radojičić je naveo da je u prethodnom periodu u opštini Surčin urađeno 47 kilometara kanalizacije, sređeno 115 kilometara puteva, kao i 50 kilometara trotoara, te urađene dve predškolske ustanove i renovirano šest škola.

Rekao je da je za fiskulturnu salu u Dobanovcima izdvojeno 225 miliona dinara i izrazio očekivanja da će taj projekat biti realizovan u narednih godinu dana.Kako je rekao, jedan od sledećih projekata je izgradnja pet kilometara kanalizacije koja će početi da se realizuje do kraja godine.Radojičić kaže i da opština Surčin oko 2.000 metara kubnih otpada evakuiše svake godine, ističući da opština svakodnevno brine o životu sugrađana.

-Ovo je mlada opština, izuzetno perspektivna, vodi je rukovodstvo sa vizijom, a mi smo tu da zajedno sa njima radimo u interesu građana - istakao je Radojičić.

Predsednik te opštine Stevan Šuša rekao je da će vrlo bitne probleme za tu opštinu, poput izgradnje nove pijace, uz veliko angažovanje gradonačelnika, uspešno rešiti.Kako je naveo, izgradnja gradske pijace stvorila bi sve uslove koje trenutna pijaca ne zadovoljava.

-Naša sadašnja pijaca ne zadovoljava kriterijume, ne sme da se prodaje ni mleko, ni mlečni proizvodi... Tu ćemo sigurno uraditi nešto dobro uraditi za građane - rekao je Šuša.Poručio je da Surčin ima veliki potencijal, te istakao da se u narednom periodu "gradi najbolja opština u Beogradu".

#Dom zdravlja

#Zoran Radojičić