AKTUELNO

Grad Beograd je u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje pripremio 20.000 postera i 300.000 flajera putem kojih se građani mogu informisati o tome kako se treba ponašati nakon primanja prve i druge doze vakcine protiv korona virusa, a nalaziće se na svim punktovima za vakcinaciju u glavnom gradu, u stambenim zgradama...

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je to veoma značajno zato što je u mnogim zemljama, pa i u Srbiji, posle prve doze vakcine bilo opuštanja stanovništva i povećanja broja zaraženih.

Foto: Beograd.rs

"Kako bi građani razumeli da vakcinacija ne znači apsolutnu zaštitu, u dogovoru sa Gradskim zavodom za javno zdravlje pripremili smo uputstvo kako bi znali kako treba i dalje da se štite jer dobijanje čak i revakcine ne znači da ne treba da poštujemo epidemiološke mere", rekao je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da će flajeri od danas biti distribuirani na punktove za imunizaciju pri svim domovima zdravlja, na Beogradski sajam, u Belekspocentar, u opštine, Institut "Batut"...kako bi svi građani koji su se imunizovali ili žele da se vakcinišu mogli da dobiju sve potrebne informacije.

Foto: Beograd.rs

Stanisavljević je još jednom apelovala na građane da se pridržavaju svih preventivnih mera za borbu protiv korona virusa - nose zaštitne maske, drže fizičku distancu...

#Goran Vesić