AKTUELNO

U narednih nekoliko nedelja raspisaćemo tender i kupiti 70.000 tableta pa će sva deca od prvog do četvrtog razreda dobiti tablete, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako je saopštio Gradski sekretarijat za informisanje, Vesić je objasnio da će đaci tablete dobijati preko škola, a da će ministar prosvete Branko Ružić u ponedeljak obavestiti direktore škola o proceduri.

Prema njegovim rečima, roditelji će tablete zaduživati kod direktora i biće dužni da ih vrate u ispravnom stanju.

" Sa Telekomom Srbija sam dogovorio da daju 5.000 rutera sa karticama za besplatni internet pa će tako i porodice slabijeg materijalnog stanja i one koje nemaju internet u kući imati besplatan internet", kazao je Vesić.

Istakao je da će do juna u svim školama u Beogradu u saradnji sa Telekomom biti obezbeđen besplatan internet, čime će sve biti spremno za kupovinu digitalnih udžbenika, jer će u maju biti raspisan tander za njihovu nabavku.

" Udžbenike će birati škole a mi ćemo definisati cene po kojima ćemo kupovati od izdavača. One će biti niže od maloprodajnih a svako dete će dobiti kod kojim će moći da koristi udžbenik", rekao je Vesić.

Naveo je da to znači i da će školska torba biti lakša i da će to biti još jedan veliki korak ka digitalizaciji koja u Srbiji napreduje.

Vesić je rekao da će Beograd za tablete izdvojiti oko četiri miliona evra i ocenio da je najpametnija stvar ulaganje u obrazovanje.

#Goran Vesić