AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je kompanija "Marera properties" danas obavestila Grad Beograd da je kupila zgradu "BIGZ-a".

Vesić je napomenuo da je ta kompanija zgradu kupila od privatnog lica, a ne od države, tako da nisu poznati finansijski detalji.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

U pitanju je veoma dobar investitor koji posluje u Beogradu, a do sada su u našem gradu izgradili oko 150.000 kvadratnih metara. Kompanija "Marera properties" nastavlja sa investicijama budući da je kupila i "Beograđanku", kao i zgradu "Beko-a", zgradu preko puta "Šumatovca", kao i zdanje koje se nalazi neposredno pored zgrade opštine Zvezdara - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, već sutra bi trebalo da počnu pripremni radovi na zgradi "BIGZ-a", koji će se odvijati u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, budući da je zgrada spomenik kulture.

Ova kompanija uveliko priprema projekat rekonstrukcije i za 18 meseci zdanje "BIGZ-a" će biti rekonstruisano. Fasada će biti obnovljena, a sigurno da je u pitanju jedna od najlepših zgrada u Beogradu - naveo je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da zgrada "BIGZ-a" predstavlja modernu i čitav arhitektonski talas koji je bio aktuelan pre Drugog svetskog rata i veoma je važno, kaže, da bude obnovljena.

Siguran sam da će ljudi iz kompanije "Marera properties" posao uraditi kako bi trebalo - rekao je Vesić.

Tako će, dodaje, konačno biti rešen problem stanara susednih zgrada zbog buke, a zgrada BIGZ-a će postati poslovna zgrada.