AKTUELNO

Aleksandar Rukavišnjikov, autor spomenika Stefanu Nemanji, i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, obišli su pre dva dana novi simbol prestonice.

Aleksandar Rukavišnjikov, koji je u subotu uveče bio u prilici da spomenik prvi put vidi u punoj veličini, u ambijentu Savskog trga, rekao je da je zadovoljan kako se uklopio u okruženje.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Goran Vesić je po dolasku umetnika rekao “Dobrodošli!”, a zatim se sa njim srdačno izgrlio. Zamenik gradonačelnika je potom naveo kakvu čast mu pričinjava to što upravo on predstavlja spomenik autoru istog.

Delo koje nam je Aleksandar Rukavišnjikov ostavio ostaće vekovima i naš grad će ostati upamćen po tome – rekao je Vesić.

Autor spomenika je potom objasnio kolika je čast, ujedno, bila i za njega saznanje da je upravo njegov predlog pobedio na konkursu za spomenik.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Ja sam se veoma obradovao kada sam pobedio na konkursu, zato što imam mnogo prijatelja ovde i volim vaš narod, onako baš iskreno. Ja sam svakako shvatio svoju odgovornost, koja nije bila samo velika nego i ogromna. Ja sam shvatio značaj Stefana Nemanje i značaj spomenika na ovom mestu – iskreno je rekao umetnik.

Ljudi koji su prisustvovali dolasku Aleksandra Rukavišnjikova su bili raspoloženi da podele svoje oduševljenje izgledom spomenika, a Vesić je još jednom iskoristio priliku da se autoru zahvali.