AKTUELNO

U Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano 189.000 građana, a revakcinisano oko 36.000, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na Beogradskom sajmu gde se i danas, na državni praznik Sretenje, vrši revakcinacija sugrađana.

Naveo je da je, osim toga, oko 360.000 Beograđana prijavljeno za vakcinaciju što znači da je odziv za vakcinaciju u glavnom gradu veoma dobar.

"Veoma smo zadovoljni što su građani razumeli da je vakcina jedini način da se izborimo sa korona virusom", rekao je Vesić novinarima. Istakao je da vakcina ima dovoljno da svi građani budu zaštićeni i pozvao sve da se vakcinišu. Zahvalio je svima koji rade na punktovima za vakcinaciju - lekarima, medicinskim sestrama, ljudima koji unose podatke...

"Grad Beograd će naći način, kao i država, da se zahvali svim tim ljudima koji će dobiti dodatnu novčanu nadoknadu za ovo što su uradili. Danas je državni praznik, ali ovi ljudi rade. Ne praznuju, nisu otišli ni na Kopaonik, nisu sa svojim porodicama, i to i Grad Beograd i država treba da prepoznaju i nagrade", dodao je Vesić.

#Goran Vesić