AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju plana izgradnje metroa u srpskoj prestonici, koji predviđa da prva linija bude gotova 2028. godine, a druga 2030. godine.

- Jutro u mojoj kancelariji u Skupštini grada Beograda. Na mojoj radnoj tabli na kojoj su popisani svi projekti od danas se nalazi moj novi zadatak - plan razvoja projekta Beogradski metro i voz - napisao je Vesić u opisu fotografije.

Kako je dodao, taj plan predviđa sve aktivnosti koje ćemo preduzimati do 2023. godine kada počinje izgradnja druge linije beogradskog metroa.

- U to vreme prva linija, čija izgradnja počinje u novembru ove godine, a završava se 2028. godine, biće uveliko u toku - naveo je Vesić.

Foto: Beoinfo

On je istakao da svakog radnog dana održava sednice Radne grupe u kojoj se nalaze sve gradske institucije kako bi rokovi iz ovog plana bili ispunjeni.

Beograd će 2028. godine imati prvu liniju metroa a 2030. i drugu liniju. Ostaće zapamćeno vekovima ko je gradio metro. To je moj san i to me pokreće. Kao što predsednik Vučić kaže “svi imamo svoje snove”. Ono što sanjate govori zašto se bavite politikom. Ovaj san sanjamo zajedno. I ispunićemo ga. To mogu da garantujem. Nisam od onih koji ne mogu ništa da potvrde, ni da demantuju.

#Goran Vesić