AKTUELNO

U Domu zdravlja Kaluđerica gužvi nema, a kada je reč o vakcinaciji građana sve ide po planu i organizaciji. U ovoj ustanovi je od početka do sada vakcinisano blizu 5 hiljada ljudi.

Na teritoriji opštine Grocka postoje dva punkta za vakcinaciju, pored Kaluđerice, to je i Dom zdravlja u Begaljici. Direktor Doma zdravlja "Grocka" Nebojša Blagojević za "Nacionalni dnevnik" TV Pink kaže da se vakcinacija obavlja u dve smene.

Foto: TV Pink Printscreen

U toku prepodnevne smene obavlja se proces revakcinacije, u popodnevnim satima vakcinišu se naši sugrađani koji se prvi put vakcinišu. Ovo je svakako za sve nas, ne samo za nas zdravstvene radnike, nego za celu državu, najbitniji zadatak da sačuvamo zdravlje nacije i da se izborimo s ovom epidemijom i da se vratimo našim dnevnim aktivnostima - rekao je Nebojša Blagojević, direktor Doma zdravlja Grocka.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić kaže da je jedan od strateških zadataka, očuvanje zdravlja ljudi.

Do sada je vakcinisano 5 hiljada građana na teritoriji Grocke, 500 je revakcinisano u poslednja 3 dana. 350 građana je prevezeno, koji nisu imali prevoz, jer mi smo do svakog građanina došli i prevezli ga do mesta vakcinacije i vratili ga nazad. Osnovni cilj nam je da izađemo svakom građaninu u susret - priča Dragan Pantelić, predsednik opštine Grocka.

Foto: TV Pink Printscreen

I na drugoj strani Beograda, u Lazarevcu, ista slika. Građani kažu da je vakcinacija protekla u najboljem redu, kao i da ih ništa nije bolelo. U ovoj opštini prvu dozu vakcine primilo je skoro 4 hiljade ljudi i to na tri punkta.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi trenutno pripremamo u saradnji sa ogrankom Kolubara i JKP Elektroprivreda Srbije staru halu SC Partizan, gde će biti otvoreni punktovi za drugu dozu vakcine - priča Bojan Stević, predsednik opštine Lazarevac.

Foto: TV Pink Printscreen

Od počekta masovne vakcinacije u Beogradu je do sada vakcinisano oko 170 hiljada građana, dok je drugu dozu vakcine primilo oko 17 hiljada ljudi.