AKTUELNO

Do sada je, u organizaciji Grada, vakcinisano više od 5.000 zaposlenih u sistemu grada Beograda, od ukupno prijavljenih oko 14.000.

Osim organizovane vakcinacije zaposlenih u sistemu grada Beograda, u prestonici će, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, biti organizovana i vakcinacija za taksiste, kao i zaposlene u trgovinskim lancima i ugostiteljskim objektima.

On je za Tanjug rekao da je do sada, u organizaciji Grada, vakcinisano više od 5.000 zaposlenih u sistemu grada Beograda, od ukupno prijavljenih oko 14.000.

- To su oni koji su najviše izloženi jer su u svakodnevnom kontaktu sa građanima - radnici na šalterima, u komunalnim preduzećima 'Zelenilo Beograd', 'Gradska čistoća', 'Beogradski vodovod i kanalizacija'. Vakcinisali smo i vaspitačice u vrtićima, kao i radnike u socijalnim službama - podsetio je Vesić i istakao da će se sa time nastaviti i ubuduće.

Osim toga, naveo je da je Grad Beograd ponudio vakcinaciju i određenim prioritetnim grupama stanovništva koje su ugrožene zbog prirode posla kojim se bave i dodao da su to pre svega taksisti.

- Više od 4.500 taksista dobilo je mejl od Grada u kojem smo im ponudili vakcinaciju jer oni zaista jesu ugroženi obzirom na to da rade u malom prostoru, odnosno automobilu gde nije moguće ostvariti dovoljnu fizičku distancu sa klijentima, bez obzira na zaštitne maske - rekao je Vesić i izrazio nadu da će se veći broj taksista odazvati tom pozivu.

Vesić je rekao da u ponedeljak ima sastanak sa predstavnicima trgovinskih lanaca sa teritorije grada Beograda i dodao da će i za njihove zaposlene biti organizovana vakcinacija.

- To su uglavnom osobe koje rade na kasama, koje su takođe ugrožene jer dnevno pored njih prođe veliki broj ljudi. Bez obzira na barijere postavljene između njih i kupaca, nije moguće ostvariti potpunu fizičku distancu tako da ćemo, kao Grad Beograd, i za njih organizovati vakcinaciju - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je razgovarao sa ugostiteljima koji su mu, kaže, zatražili pomoć da se i njihovi zaposleni vakcinišu.

- To radimo zajedno sa Privrednom komorom tako da ćemo pomoći da se i oni, kao prioritetna grupa, vakcinišu - dodao je Vesić.

#Goran Vesić