AKTUELNO

Na teritoriji Beograda do sada je vakcinisano 164.054 građana, a revakcinisano 12.505, dok je na teritoriji Srbije vakcinisano 544.639, a revakcinisano 49.529 građana, rekao je jutros za Novo jutro TV Pink zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Srbija je u samom vrhu svetskih zemalja po broju vakcinisnih građana i građanki. Sami primećujete da ovde u Belekspocentru se radi revackina, i proći će ukupno oko 2.000 ljudi danas, imamo 20 leakrskih kabina i sve se završava u roku od 10 minuta. Sve ovo je opremio grad Beograd i na to sam ponosan – kaže Vesić za TV Pink i kaže da će svi koji su se prijavili stići na vakcinu.

- Imamo dovljno vakcina i možemo da zaštitimo svoje stanovništvo – dodao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, zahvaljujući predsedniku Vučiću stiglo je pola miliona doza kineske vakcine i, kako je rekao, možemo da vidimo da je Srbija pozitivan primer u celom svetu jer imamo više vakcinisanih po broju stanovnika u odnosu na zemlje Evropske unije. Najavio je i prostorije za vakcinaciju za stanovnike Borče i kako kaže, građani neće morati da prelaze most.

- Cilj je da se građani uspešno vakcinišu. Svako jutro sam od 7 sati na punktovima, popijem kafu sa lekarima i sve proveravamo. Osim toga, Grad Beograd je do sada obezbedio prevoz za oko 3.500 sugrađana, uglavnom u prigradskim opštinama – dodao je Vesić.

"Beograd spremn za hladan talas"

Vesić takođe kaže, da u skladu sa ledenim temperaturama koje nam slede, stanovi će biti topli 24 sata.

- Spremni smo za sneg. Biće ledeni talas, tako da građani treba da znaju da ćemo mi stanove grejati 24 sata u skladu sa temperaturom koja će biti – rekao je Vesić.

#Beograd