AKTUELNO

Ulica Save Maškovića na Voždovcu se širi na četiri trake i to će znatno poboljšati život građana prestonice, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

-Umesto dve trake koje smo imali postojaće četiri, a na uglu ulica Crnotravske, Bulevara oslobođenja i Save Maškovića radi se kružni tok koji će bitno ubrzati saobraćaj. A Crnotravska se delom širi – najavio je Vesić i dodao da će se u drugoj fazi raditi i Borska ulica.

Foto: TV Pink Printscreen

 -Konačno postaje bulevar sa četiri trake sa razdelnim ostrvom, koji će biti sa zelenilom, tako da će oni koji prolaze ovom ulicom konačno moći da je koriste bez saobraćajne gužve - rekao je Vesić.

-Građani Banjice će moći novim bulevarom, odnosno proširenim, da dođu za 10 do 15 minuta do Mosta na Adi – istakao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je naveo da je u toku rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla, na potezu od ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, i najavio da će to biti završeno do leta, kao i da će u narednik nekoliko meseci biti raspisan tender za potez od Košutnjaka do Mosta na Adi.

-To omogućava da se kvalitet života ovih ljudi koji žive ovde znatno poboljša – dodaje.

Dodao je i da se nastavlja sa projektovanjem za proširenje ulice prema auto-putu i naselju Stepa Stepanović, kao i Bulevara Peka Dapčevića sve do petlje na auto-putu, te istakao da će građani koji žive u naselju Stepa Stepanović konačno dobiti adekvatan izlaz iz naselja, bez velikih saobražajnih gužvi.

-Na ovaj način rešavamo veliki problem u ovom delu grada. Ovo će biti unutrašnja gradska obilaznica, koju radi Grad Beograd, a koja je pođednako važna kao i spoljna obilaznica koja se završava, trenutno se radi deonica od Orlovače do Bubanj potoka - rekao je zamenik gradonačelnika.

#Goran Vesić

#Save Maškovića

#Ulica

#proširenje