AKTUELNO

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, rekla je za Novo jutro TV PINK da je Beograd spreman za nastavak imunizacije, i dodala da su zajedno sa ministarstvom zdravlja na vreme isplanirali, i da su spremni i za masovnu revakcinaciju.

„U Belexpo centru je već pripremnjena sala, imamo 20 lekarskih kabina, obezbeđeno je dovoljno mesta za veliki protok ljudi. Takođe, ovde se nalaze 22 vakcinaciona punkta“, rekla je Stanisavljević.

Kako kaže, važno je da je primenjen isti princip rada kao u halama 11 i 3, pa je to važno za sugrađane koji su, dodaje hvalili organizaciju.

„Na početku se potpisuje obrazac, zatim odlazi u kabinu kod lekara na pregled, zatim sledi registracija, nakon čega se prima vakcina i odlazi u čekaonicu gde se ostaje 15 minuta. Na kraju postoji i poseban izlaz. Ostavili smo isti princip kao na Sajmu, jer su građani bili zadovoljni“, rekla je Stanisavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, u poslednje dve nedelje preko 94 hiljade ljudi je kontaktiralo kol centre.

„Odziv sugrađana je jako veliki. Preko 32 hiljade se već prijavilo preko kol centara. Takođe, želim da naglasim da je svakom sugrađaninu koji nije imao prevoz, omogućen prevoz do vakcinacije. Kako i za teško pokretne i nepokretne, omogućena je vakcinacija u kućnim uslovima“, rekla je Stanisavljević.

Kako kaže, na vreme se razmišlja i oprema, kako bi sugrađanima bio na raspolaganju i treći dodatni punkt kako bi izbegli gužve. Dodaje da se razmišlja i o četvrtom punktu u Borči.

#nataša stanisavljević