AKTUELNO

Posle dve nedelje, vakcinacija protiv korona virusa danas je obustavljena na jedan dan, kako bi bili dezinfikovani punktovi na kojima je rađena, rekao je za TV Pink zamenik gradonačelnka Beograda Goran Vesić.

Vesić je gosutjući u Novom jutru rekao da je obišao na beogradskom sajmu ekipe Zavoda za biocide koje rade dezinfekciju i rekao da će vakcinacija biti nastavljena sutra. Kako je objasnio dezinfekcija se radi kako bi prostor u kojem se ljudi vakcinisusu bio potpuno bezbedan.

 -Do sada smo u dve hale Beogradskog sajma vakcinisali oko 45.000 ljudi. U početku je išlo sporije, ali smo se ubzali. One će i dalje ostati u funkciji, a obezbeđivaćemo i nove punktove za vakcinaciju jer, kako je najavio predsednik Vučić, obezbeđeno je novih milion vakcina, što znači da ćemo i dalje vakcinaciju raditi ovim tempom - rekao je Vesić, komentarišući mudar potez predsednika Vučića koji je tokom leta razgovarao sa raznim proizvođačia vakcina.

-Pokazalo se koliko Srbiji znači snažno rukovodstvo i dobra spoljna politika predsednika Vučića. Danas je teže nabaviti vakcine i respiratore nego nuklerno oružje. Danas vakcina nije samo pitanje zdravstvene zaštite, već i ekonomije. One zemlje koje se što pre vakcnišu, pre će početi da rade i jačaju svoju ekonomiju – kazao je.

On je najavio da 8. februara počinje revakcinacija stanovništva i naveo da je u Beogradu do sada vakcinisano više od 100.000 ljudi.

Foto: TV Pink Printscreen

 -Mi smo druga zemlja u Evropi po broju vakcinisanih u odnosu na ukupan broj stanovnika - rekao je Vesić i dodao da su prve dve nedelje vakcinacije prošle odlično.

Inače, dezinfekciju na Sajmu radi 15 ekipa Zavoda za biocide, a u gradu ukupno radi 25 ekipa.Sledeće nedelje trebalo bi da bude otvoren još jedan punkt za vakcinaciju, a reč je o hali Belekspo. 

Završićemo i Metro, sva obećanja ispunjavamo!

Vesić je rekao za TV Pink i da je u planu izgradnja Metroa. -Budite sigurni kao što smo svako obećanje završili, tako ćemo da počnemo da gradimo Metro. Ministar Momirović i ja putujemo u Francusku da pričamo sa kompanijama. To će biti korak bliže da u novemnru krenemo da gradimo depo za početak. O tome će se pričati vekovima. Sa izgradonjom Metrooa i četiri linije BG voza i integisaćemo građane u gradu. Imaćemo ekološki sistem prevoza i to znači – rekao je Vesić.

„Razumem zahteve ugostitelja da se radno vreme produži do 22 sata“

Vesić je rekao da je kriza sa koronom i ekonomska, ne samo zdravstvena, pa zato, kaže, moraju se saslušati i zahtevi ugostitelja.

-Imali smo sastanak sa ugostiteljima i podržao sam njihove zahteve. Kriza nije samo epidemiološka, već i ekomska i društvena. Moram da vodimo računa i o ekonomiji, ona nam obezbeđuje novac i za kupovinu vakcina. Suficit koji imamo je zbog štednje, ali i o tome mora da se vodi računa, to nije presušan izvor – rekao je Vesić za TV Pink i dodaje da je Srbija retka zemlja u Evropi gde se radi do 21 sat.

-To znači da smo uspeli da nađemo meru da se sačuva javno zdralje i da radi privreda – dodaje Vesić.

Kako kaže, u toku je masovna imunizacija u Srbiji, pa to, naglašava, ukazuje da se razmišlja o radnom vremenu ugostiteljskih objekata do 22 sata.

-Tokom naredne nedelje uputićemo zahtev Kriznom štabu da se produži radno vreme ugostiteljskih objekata. Želimo da ponovo ojačamo ivent industriju, ali zbog svega toga moraćemo da imamo posebne satanke kako bi dogovorili poštovanje epidemioloških mera ali i svega ostalog – rekao je Vesić.

Spomenik Stefanu Nemanji dokaz da postojimo vekovima

Vesuć kaže da kritike na račun spomenika županu Strefanu Nemanji je sukob dve Srbije - lažne elitisitčke i većinske na čelu sa Vučićem. -Podizanje spomenika Stefanu Nemanji je dokaz da smo mi stari narod koji postoji vekovima. Juče sam proveo neko vreme tamo i video sa roditelje koji deci pričaju o Nemanjićima. Budite sigurni da su neki ovo privi put videli u životu. Sukobi oko ovoga su ideološki – lažne srpske elite i većinske Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem – rekao je on.

#Goran Vesić