AKTUELNO

Reč je o 25 odsto ljudi koji žive u Beogradu, a stariji su od 65 godina, objasnila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Ona je gostujući u emsiiji Svitanje rekla i da se zahvaljujući radu kol centara, više od 24.000 ljudi, kojima je bila potrebna pomoć, prijavilo za imunizaciju, a da je do mesta imunizacije prevezeno oko 1200 sugrađana.

- Na taj način Grad Beograd je pružio svoju podršku, i na vreme sve organizovao, kako se ne bi desilo da neko ko je želeo da primi vakcinu, a zbog toga što živi udaljeno od mesta imunizacije ili ne može da se kreće, ne može to da ostvari – kaže Stanisavljević.

Ona je navela da se usluga pomoći u kući pruža u kontinuitetu, bez prekida, a u skladu sa svim epidemiološkim merama i ističe da i gerontodomaćice pomažu korisnicima prilikom prijavljivanja za imunizaciju.

Foto: TV Pink Printscreen

Zadovoljna je, kaže odzivom za imunizaciju zaposlenih u sistemu socijalne zaštite grada Beograda. - Oni na taj način pokazuju odgovornost prema svom zdravlju, institucijama i korisnicima usluga socijalne zaštite. Samo prošle subote, vakcinisalo se 250 zaposlenih – navodi Stanisavljević.

Budžet za socijalnu zaštitu je ove godine veći za 76 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji, a sekretarka je najavila nastavak ulaganja u ustanove i objekte socijalne zaštite.

- Planirano je da se ove godine rekonstruiše sedam objekata - centri za socijalni rad, klubovi za penzionere, kao i dnevni boravci za decu sa smetnjama u razvoju, za koje nema liste čekanja, dok su povećana su sredstva za uslugu uslugu ličnog pratioca - rekla je Stanisavljević.

Istakla je i da je povećan iznos pomoći za nezaposlene porodilje na 30.000 dinara, kao i za ljude koji ne mogu da rade, tako da će od Grada dobijati još deset odsto na iznos socijalne pomoći.

#nataša stanisavljević

#svitanje