AKTUELNO

U narednih nekoliko dana više od 2.300 korisnika usluge "Pomoć u kući" preko gerontodomaćica biće kontaktirani i obavešteni o procesu imunizacije, a ukoliko budu zainteresovani biće im pružena pomoć pri prijavi na portalu eUprava, kao i prilikom odlaska na mesto imunizacije.

"Zaposleni u Gerontološkom centru Beograd že sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu i uz njihovu podršku i nalog kontaktirati i pomoći sve korisnike usluge "Pomoći u kući" grada Beograda", izjavila je za Pink gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, dodajući da će za teško pokretljive i nepokretne korisnike biti omogućena, u saradnji sa domovima zdravlja, imunizacija u njihovim kućama.

Foto: TV Pink Printscreen

"Važno je da vodimo računa o tim korisnicima koji su sami. To su uglavnom staračka, samačka domaćinstva, deca su im u inostranstvu tako da na taj način želimo da pomognemo i onima koji nemaju bliže srodnike uz sebe da znaju da Grad Beograd vodi računa i o njima", navela je gradska sekretarka, i dodaje:

"Nakon što ih obaveste o procesu imunizacije i prijave ukoliko to žele, svaki korisnik će biti u obavezi da sa svojim izabranim lekarom proveri sve u vezi zdravstvenog stanja i izabere vakcinu.

#nataša stanisavljević