AKTUELNO

U beogradskim kol centrima za pomoć sugrađanima starijim od 65 godina oko vakcinacije protiv korona virusa, u prethodna dva dana pomoć oko prijave za vakcinaciju zatražilo je i dobilo 2.630 građana, dok je pomoć oko prevoza do mesta gde se vrši vakcinacija tražilo 260 osoba.

To je za Tanjug izjavila gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, navodeći da je ukupno za oba dana pozvano 9.256 lica, a primljeno 1.710 poziva.

"Tokom jučerašnjeg dana u naših 17 kol centara obavljeno je 5.163 poziva sa građanima koji su stariji od 65 godina. Samo 1.412 lica izjasnilo se da u ovom trenutku ne želi da se vakciniše, odnosno da žele da sačekaju da vakcinacija odmakne", rekla je Stanisavljević.

Navela je da su volonteri juče 1.878 građana prijavili za vakcinaciju preko portala eUprava, uz saglasnost tih građana, dok je 147 ljudi tražilo pomoć oko prevoza do mesta gde se vrši vakcinacija.

"Naši kol centri nastavljaju da rade. Pored redovnog pozivanja naših seniora, danas pozivamo 1.226 građana koji su dobili termine za vakcinaciju od 13 sati kako bismo proverili da li su dobili poruke o zakazanom terminu i pitali ih treba li im pomoć za odlazak na vakcinaciju", dodala je Stanisavljević.

#vakcinacija