AKTUELNO

Kol centri na svakoj od 17 opština u Beogradu danas su počeli sa radom kako bi najstarijima sugrađanima ponudili pomoć oko prijave za vakcinaciju i prevoza do mesta gde se vrši imunizacija, rekao je za Pink zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako je naglasio kol centri već postoje u svim opštinama na teritoriji našeg grada i da se putem njih komunicira sa najstarijima u vezi svakodnevnih aktivnosti koje se za njih organizuju kada nema epidemije poput izleta, bespatnih kurseva, a da od danas naši najstariji sugrađani mogu da se prijave ovde i da dobiju informacije o proceduri vakcinacije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Naš posao je da pomognemo Ministarstvu zdravlja da se što više građana i građanki Beograda vakciniše - naglasio je Vesić.

Dodaje, da će zato pozivati seniore, sa kojima već imaju komunikaciju i ponuditi im pomoć, ukoliko im je potrebna, da se registruju za vakcinaciju kao i pomoć oko prevoza do mesta gde se vrši vakcinacija, ukoliko su se već registrovali...

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Takođe, kako je rekao, ukoliko su se registrovali, Grad će im pomoći oko prevoza do mesta gde se vrši vakcinacija, posebno ako su nepokretni ili teže pokretni. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vesić naglašava da je Srbija jedina zemlja u ovom delu Evrope koja je počela masovnu imunizaciju i podsetio je da je prošle nedelje u Beogradu počela vakcinacija građana, starijih od 75 godina, koji su se prijavili preko portala e-uprave. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

-Mi nismo ti koji će im davati bilo kakva medicinska objašenja, niti ih ubeđivati da se vakcinišu. Ta odluka je na njima, ali ukoliko žele da se vakcinišu, na nama je da im pomognemo da se registruju - rekao je Vesić i naglasio da će u 17 beogradskih kol centara raditi hiljade volontera.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je radno vreme kol centara od osam do 16 sati i dodala da će po potrebi će biti i produženo. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

-Tu smo da pomognemo našim najstarijim sugrađanima za sve što ih zanima kada je pitanju prijava za vakcinaciju. Ukoliko im je potreban prevoz, Grad će im to omogućiti, pogotovo onima koji su teže pokretni i nepokretni - rekla je ona. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

-Grad je ponudio Ministarstvu zdravlja 17 punktova za imunizaciju, kao i halu na Beogradskom sajmu - istakla je Stanisavljević.

#Goran Vesuć

#kol centri

#nataša stanisavljević