AKTUELNO

Iz Beograda će za Prijepolje danas krenuti jedan od kamiona za čišćenje snega, kako bi se olakšao posao putarima u ovoj opštini.

Kako za Pink kaže zamenik gradonačelnika prestonice Goran Vesić, Beograd ima dovoljno kamiona i mehanizacije, pa je u mogućnosti da opštini Prijepolje izađe u susret.

- U protekle tri godine Beograd je kupio 60 novih kamiona za čišćenje snega, a ove godine kupuje još 20, dok su stari kamioni stavljeni u rezervu. Upravo jedan od kamiona iz rezerve, koji je do pre dve godine čistio grad, danas će biti poslat u Prijepolje kako bi tamo pomogao u uklanjanju snega – izjavio je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da Beograd nije obična lokalna samouprava, već glavni grad Srbije i svih Srba. Stoga je obaveza Beograda da pomaže našim gradovima.

- Beograd je glavni grad zemlje i svih Srba. Pomogli smo i Mitropoliju zagrebačko-ljubljansku, donirali smo novac za izgradnju mobilnih kuća za naše ljude u Petrinji i Glini. Pomažemo i Kosovskoj Mitrovici pa se jedan ovakav kamion nalazi upravo u ovom gradu, a ovih dana tamo se završava izgradnja zgrade – kaže zamenik gradonačelnika.

Vesić je objasnio da se opština Prijepolje obratila za pomoć Beogradu jer u samom gradu imaju pola metra snega, a van grada i do 80 cm.

- Jedan od kamiona koji se nalazi u rezervi, koji više ne koristimo i koji je 2005. godište, odlučili smo da pozajmimo Prijepolju kako bi ove i narednih zima mogli da čiste sneg. To je naša obaveza. Mi u Beogradu imamo dovoljno mehanizacije i, kao što sada pomažemo Prijepolju, pomoći ćemo svakom gradu kojem pomoć bude potrebna. Kako situacija u zemlji bude bolja, a sve je bolja i bolja, moći će i oni sami da kupuju mehanizaciju i sami obavljaju komunalne poslove na sreću građana – kaže Vesić.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić kaže da je uspostavljena odlična saradnja sa Beogradom i da će ova pomoć mnogo značiti građanima Prijepolja.

- Ovaj kamion će mnogo značiti i biće u prvim redovima tokom čišćenja puteva. Mi smo siromašna opština i nismo mogli da pribavimo jedno ovakvo vozilo, ali smo uspostavili saradnju sa Gradom Beogradom na koju smo jako ponosni – kaže Babić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da većih problema sa čišćenjem snega u Prijepolju nema, ali da službe ne mogu da postignu da svim građanima izađu u susret, zbog razuđenosti terena.

- Nije lako i ne može se sve brzo postići jer sneg kod nas ozbiljno pada, pa zimi prelazi i metar visine. Još jednom, hvala Gradu Beogradu – rekao je Babić.

#Beograd

#Goran Vesić

#Prijepolje