AKTUELNO

Prema rečima gradonačelnika, zasad sve funkcioniše normalno u gotovo svim beogradskim područjima.

Sneg je tokom cele noći padao u prestonici, a prema rečima gradonačelnika Zorana Radojičića, na ulicama glavnog grada bilo je 24 kamiona više nego prethodnog dana, i trenutno sve funkcioniše normalno i očekivano na gotovo svim beogradskim područjima.

- U prethodna 24 sata bacili smo preko 1.230 kg soli, angažovani su i zaposleni u "Zelenilu" i "Gradskoj čistoći", i Beograd se dobro spremio za padavine - kaže gradonačelnik za Pink.

Foto: Tanjug

Sneg, prema njegovim rečima, pravi nešto veće probleme u podavalskim naseljima, Barajevu, na Kosmaju, ali se čini sve kako bi se situacija normalizovala.

Kada je reč o gradskom prevozu, Radojičić kaže da autobusi na linijama 407 i 312 saobraćaju po skraćenoj maršruti, dok sve ostale funkcionišu redovno.

Upitan da li bi primio vakcinu protiv Kovida-19, Radojičić je objasnio da najpre razmišlja kao lekar, a potom kao gradonačelnik i da će se svakako vakcinisati.

Foto: TV Pink Printscreen

- Saosećam sa svim lekarima i zdravstvenim radnicima, herojima današnjice i shvatam koliko je teškog i iscrpljujućeg rada iza njih. Najvažnije je da se oni vakcinišu a onda i svi ostali građani. Ja ću se sigurno vakcinisati jer je to jedini pravi način da pobedimo ovu tešku bolest - zaključio je gradonačelnik.

#Novo jutro

#Zoran Radojičić