AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je zimska služba u Beogradu noćas odradila dobar posao i da je Beograd spremno dočekao sneg.

Vesić je u uključenju u program TV Pink u Novom jutru, nakon obilaska operativnog štaba Zimske službe, rekao da se u glavnom gradu čisti 2.287 kilometara ulica prvog priorioteta plus 300 kilometara ulica koji pripadaju Republici, što znači više od 2.500 kilomatara ulica.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

-Prema procenama meteorologa, u Beogradu je palo 3-6 centimetara snega, ali zaposleni u zimskoj službi kažu da je palo 5-15 centimetara - rekao je Vesić i dodao da je je ocišćen centar grada i Novi Beograd. Dalje je naveoda se sada čiste Avala i viši delovi grada, što će biti završeno u toku dana. Kako je objasnio, bačeno je oko 500 tona soli, tako da je Beograd prvi sneg dočekao spremno.

-Bili smo noćas u trećem stepenu pripravnosti, od 99 je 61 kamion bio a ulici. Mogu vam reći da je 163 ljud vredno radilo - kazao je Vesić i najavio da će broj kamiona na ulicama biti povećan za desetak.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

-Oko 320 tona soli je spakovano u džakove od po pet kilograma i podeljeno na sve opštine, tako da sve stambene zajednice mogu besplatno preuzeti so za održavanje ulaza u zgrade - istakao je Vesić.

"Grad Beograd je obezbedio 799 miliona dinara bez PDV-a za zimsku službu"

-JKP Beograd put održava, u zimskim uslovima, 2287 km putne mreže od kojih su 1804 km u prvom prioritetu jer njima saobraća javni prevoz, koji čistimo za četiri sata nakon prestanka padavina. Grad Beograd raspolaže sa 119 kamiona, 38 multikar vozila, 4 vili vozila i 15 utovarivača za čišćenje snega. Od večeras od 19 sati do ponedeljka 11. januara nalazimo se u TREĆEM STEPENU pripravnosti što podrazumeva: 61 kamion, 22 multikar vozila, Z vozila i 15 utovarivača. Radimo sa 14 punktova. U centralnom magacinu i na punktovima imamo ukupno 20.000 tona soli. Tokom noći angažovano je 163 radnika, vozača, mašinista, servisera, tehničara i inženjera. Grad Beograd je obezbedio 799 miliona dinara bez PDV-a za zimsku službu 2020/2021. za potrebe rada na čišćenju snega, dežurstva posada i kupovinu soli i kamenog agregata - napisao je Vesić na svom Fejsubk nalogu.

#Goran Vesić