AKTUELNO

Građani Borče će u februaru dobiti najmoderniji dom zdravlja u Srbiji u čijem sastavu će biti i služba hitne pomoći, najavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nakon što je obišao radove na ovom objektu.

- Izgradnja je počela 17. decembra 2019. i sada su skoro završeni. Tehnički prijem biće 10. februara, a na Ministarsvu zdravlja je da tokom februara kupi opremu i primi dodatno lekare i sestre, jer će ovde raditi 150 lekara i sestara, kako bi građani Borče imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu - izjavio je Vesić za TV Pink.

Kako kaže, danas je sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i predsednikom opštine Palilula Aleksandrom Jovičićem obišao radove.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodao je da u Borči trenutno živi oko 150.000 ljudi, a da je novi Dom zdravlja projektovan za populaciju od 200.000 stanovnika.

- Ono zbog čega smo posebno zadoviljni jeste da je ovde 7.000 kvadrata, od čega 1.300 pod zemljom, znači biće garaža hitna služba, čitav niz sluzbi, tako da građani Borče neće morati da odlaze bilo gde van Doma zdravlja na lečenje, osim na bolničko lečenje. Ovo će biti najmoderniji Dom zdravlja u zemlji - kazao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Vesić je naglasio da će ubuduće služba Hitne pomoći moći da stigne do bilo kog dela Borče za svega nekoliko minuta, što će učiniti da stanovnici Borče dobiju najbolju zdravstvenu zaštitu.

Jovičić je rekao da su na Paliluli planirani i drugi radovi, a da je jedan od njih i izgradnja vrtića na parceli pored Doma zdravlja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Radovi će otpočeti ove godine - rekao je Jovičić i najavio da će biti rekonstruisan i Dom zdravlja u Krnjači.

#Aleksandar Jovičić

#Borča

#Dom zdravlja

#Goran Vesić