AKTUELNO

Gradonačelnik Beoograda profesor dr Zoran Radojičić najavio je da će novi Dom zdravlja u Borči od 7.000 kvadrata biti otvoren do kraja februara.

Radojičić je rekao da je jedan od najznačajnijih prokata koji je urađen u prethodnoj godini taj da je završena ova zdravstvena ustanova.

Kako je istakao, to je veliki dom zdravlja koji ima 7.000 kvadrata, 77 miliona je uloženo u taj objekat, 40 lekara će raditi tamo, 90 medicinskih sestara i osoblja.

-Važno je da tu ppprimarnu zdravstvenu zaštitu, ne samo u vreme korone, nego i bilo kada mogu svoje zahteve da ispune brto i lako – istakao je Radojičić i dodao da ga čekanja nerviraju i da smatra da treba svaki građanin da svoj termin na koji će doći i obaviti pregled.

Foto: TV Pink Printscreen

Takođe, značajan deo koji je unapređen u prethodnom periodu je taj da se radi pet novih predškolskih ustanova (Zemun, Bežanijska kosa, Obrenovac, Čukarica i Rakovica), i da je raspisan tender za novih šest – 200 dana za sam tender i 300 dana za realizaciju.

Što se tiče projekta Tiršova 2 Radojičić je rekao da je taj projekat izuzetno važan, podsetivši da će 2024. godine biti 100 godina od postojanja Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, kao i da se nada da će dotad biti završen taj veliki i značajni projekat.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Radojičić je ocenio da je prethodna godina bila drugačija u odnosu na sve ostale, te je podsetio da ove godine nema Božićnog seoceta, da posle 50 godina prvi put nije održana Ulica otvorenog srca...

-Puno neobičnih stvari se dešavalo u prethodnoj godini koje su bile zaista teške i kada pričamo o 2020. uvek ćemo se prvos setiti korone – rekao je Radojičić za Pink i dodao da što se tiče grada Beograda važno je setiti se da je grad dobro funkcionisao i u teškim momentima.

Kako je naglasio, sve komunalne službe su podnele ogroman teret da grad funkcioniše i da ljudi koji su bili na terenu i stalno radili da su mnogo izdržali u ovim specijalnim okolnostima.

Što se tiče velikih infrastrukturnih projekata, gradonačenik naglašava da oni nisu stali i dodaje da je to veoma važno za sugrađane.

#Gradonačelnik

#Zoran Radojičić

#ciljevi

#planovi