AKTUELNO

Radovi na obnovi hale Sportskog centra Rakovica su završeni, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je plan da se u taj sportski centar dodatno ulaže i obezbede novi sadržaji.

Podsetio je da u Sportskom centru Rakovica trenira nekoliko profesionalnih klubova i mnogo dece i ukazao da se, ako želimo da imamo zdravu, sportsku naciju, mora ulagati u sve sportske centre, ne samo one najveće.

Izrazio je nadu da će se ubrzo rešiti određeni imovinsko-pravni problemi kako bi Grad, zajedno za opštinom Rakovica, mogao da uradi rekonstrukciju Sportskog centra u toj opštini i obezbedi nove sadržaje jer za tim, dodaje, postoji potreba građana. 

Foto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

"Ovaj objekat nije nov, ali je veoma dobro očuvan i sasvim sigurno možemo da uradimo i neke nove sadržaje i učinimo ga boljim za građane Rakovice i sve druge koji tu treniraju", rekao je Vesić i dodao da živimo u vremenu kada je fizička aktivnost važna i preporučuje se građanima radi zdravlja zbog čega je neophodno omogućiti im da koriste sportske centre. 

Zamenik gradonačelnika je iskoristio priliku da zahvali novoj direktorki JP "Poslovni centar Rakovica" Dušici Stojković koja je, dodao je, za poslednjih nekoliko meseci uradila više nego što je urađeno mnogo godina unazad. 

Foto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

Zahvaljujući ulaganjima u Sportski centar Rakovica nastavljena je njegova transformacija u savremeni sportski objekat za kolektivne i pojedinačne sportove u kojem mogu da treniraju sportski klubovi, profesionalni sportisti i rekreativci. 

U prethodnom periodu zamenjeni su vrata i prozori zahvaljujući čemu su sve prostorije toplije, a objekat je postao energetski efikasniji jer je za njegovo grejanje potrebno manje energenata. 

Foto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

Postavljena je nova LED rasveta, okrečeni hala, teretana, svlačionice i hodnici i obnovljeno hiljadu kvadratnih metara tribina. Pre toga sanirani su krov i fasada objekta, rekonstruisan parket hale, kao i svlačionice. 

Posebno je ulagano u ženski deo teretane za koji je nabavljena nova oprema, traka za trčenje, bicikl i drugi sportski rekviziti, a zahvaljujući donaciji Sekretarijata za sport i Asocijacije za školski sport Grada Beograda u ženskoj teretani počelo je postavljanje 50 kvadratnih metara tatami podloge. 

Foto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

U pitanju je donacija vredna oko 100.000 dinara, rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da se Grad trudi da pomaže sportske centre na teritoriji prestonice tako što kupuje opremu. 

"Neko će reći da ova donacija nije mnogo velika, ali je svako ulaganje u sport veoma važno", dodao je Vesić.

#Goran Vesić