AKTUELNO

Grad Beograd je danas uplatio donaciju Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj Srpske pravoslavne crkve u iznosu od 100 hiljada evra kako bi naša crkva kupila 30 mobilnih jedinica površine 15 metara kvadratnih sa toaletom.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić razgovarao je telefonom danas sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem u vezi sa posledicama zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku, saopštila je Gradska uprava. 

Vesić je rekao da je razgovarao sa mitropolitom Porfirijem i u ime grada izrazio sam žaljenje zbog štete koju su pretrpele naše crkve i manastiri nakon zemljotresa. 

"Grad Beograd je danas uplatio donaciju Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj Srpske pravoslavne crkve u iznosu od 100 hiljada evra kako bi naša crkva kupila 30 mobilnih jedinica površine 15 metara kvadratnih sa toaletom", rekao je Vesić, preneto je u saopštenju. 

Mobilne domove srpska crkva će ustupati najugroženijim porodicama u Hrvatskoj koje su ostale bez krova nad glavom, rekao je Vesić u telefonskom razgovoru. 

Takođe, Vesić je s mitropolitom razgovarao o obnovi kuća i srpskih crkava koje su oštećene u zemljotresu. Kako se navodi, Grad Beograd će pomoći da se obnove kuće u selu Majske Poljane, koje su teško stradale u zemljotresu, kao i srpske crkve u Petrinji i Sisku. 

Vesić je pozao sve kompanije i pojedince koji mogu da pomognu da se obrate Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj i doniraju ili kupe mobilne jedinice za smeštaj ugroženih porodica.

#Goran Vesić