AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će spomenik "Večne vatre" na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda, koji je oskrnavljen tokom noći, biti popravljen 6. januara.

Vesić je na Fejsbuku istakao da je brzom reakcijom gradskih službi i JKP Pogrebne usluge očišćen spomenik "Večne vatre" na Spomen-groblju Oslobodiocima Beograda, koji je sinoć vandalizovan.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Zbog oštećenja koja su naneta gasnim instalacijama, gorionik odakle je tinjao večni plamen još uvek nije ospobljen, ali biće popravljen 6. januara i tada očekujemo da će spomenik Večne vatre u potpunosti povratiti svoju funkciju", poručio je Vesić.

Spomenik "Večna vatra" na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda oskrnavljen je u noći između utorka i srede kada su plamen ugasili nepoznati počinioci i farbom na njemu napisali "Oslobodioci? Ne, nikada" i precrtali srp i čekić.

Spomenik su na svečanoj ceremoniji upalili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i srpski predsednik Aleksandar Vučić tokom nedavne posete Lavrova.

#Goran Vesić

#spomenik "Večne vatre