AKTUELNO

U budžetu grada Beograda za sledeću godinu za zaštitu životne sredine odvojeno je 3.255.964.503 dinara što je 2,87 odsto ukupnog obima budžeta, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Obrazložio je da taj program obuhvata održavanje i izgradnju kanalizacione mreže, upravljanje otpadom i otpadnim vodama, troškove priključenja na daljinsko grejanje, praćenje kvaliteta elemenata životne sredine i upravljanje zaštitom životne sredine…

Najznačajniji projekat u okviru ove oblasti je, kaže Vesić, kanalizaciono-crpna stanica Krnjača 2 sa kolektorima, postrojenje za preradu otpadnih voda Krnjača i sekundarna mreža u naselju.

Vesić je na sednici gradskog parlamenta naveo da su, osim tog, značajni i projekti kanalizacija u naselju Krnjača - blok Braće Marić postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Podavalskim naseljima i u Međulužju sa fekalnom kanalizacijom , fekalna kanalizacija naselja Ulovci i Krtinska.

Takođe, pomenuo je i projekte kanalizacije u delu MZ Belo Polje u Obrenovcu, kanalizacione mreže u naselju Jajinci, kao i izgradnja kanalizacije u Kaluđerici za šta su u toku pregovori sa Evropskom investicionom bankom.

Vesić je dodao da su planirana sredstva za realizaciju ovog programa uvećana u odnosu na ista u 2020. godini za 65,69 odsto.

#Budžet

#Goran Vesić

#ulaganje

#Životna sredina