AKTUELNO

Grad Beograd je raspisao javnu nabavku za izgradnju nadvožnjaka u Batajnici na železničkoj pruzi, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Građani Batajnice znaju koliko će im značiti ovaj nadvožnjak. Izgradnjom brze pruge, zbog brzine kojim idu novi vozovi, postojeći pružni prelazi moraju da se ukinu. Ovaj prelaz u Batajnici je i pre rekonstrukcije pruge, dok su vozovi išli sporije, bio veliki bezbednosni i saobraćajni problem. Izgradnjom nadvožnjaka potpuno će se razdvojiti drumski i železnički saobraćaj i time obezbediti puna protočnost za oba vida saobraćaja i značajno podići nivo bezbednost", rekao je Vesić, prenosi gradski Sekretarijat za informisanje.

Kako je pojasnio, projektom se predviđa izgradnja betonskog nadvožnjaka dužine oko 285 metara, širine 12,5 metara, koji je predviđen da premosti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju.

Nadvožnjak će biti lociran na oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza. Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija i izgradnja preko 1.400 metara okolnih saobraćajnica.

"Otvaranje ponuda je 13. januara naredne godine. Rok za izgradnju je 300 dana od uvođenja u posao. Očekujemo da nadvožnjak bude u funkciji do kraja naredne godine", poručio je Vesić.

#Batajnica

#Goran Vesić

#nadvožnjak