AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji Bulevara patrijarha Pavla i najavio da će potez od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, koji se trenutno radi, biti završen do proleća sledeće godine, a da se očekuje da će do proleća 2022. godine bulevar biti spojen sa Mostom na Adi.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesić je novinarima, nakon obilaska radova, rekao da je rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla jedan od najkompleksnijih projekta u Beogradu koji je počeo pre nekoliko godina izmeštanjem korita Topčiderske reke, što je bilo neophodno kako bi počela rekonstrukcija saobraćajnice koja podrazumeva njeno proširenje.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pojasnio je da se sada radi potez od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka, dužine 1,8 kilometara, i da je počelo izlivanje tramvajskih baštica.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Dodao je da će sa obe strane tramvajskih baštica biti po dve saobraćajne trake što znači da će Bulevar patrijarha Pavla biti proširen i umesto dve, imati ukupno četiri saobraćajne trake.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Najavio je da će potez od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka biti završen do proleća naredne godine i dodao da je u međuvremenu počelo projektovanje dela od Košutnjaka do Mosta na Adi.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Kada budemo završili projektovanje odmah krećemo u tender za izgradnju. Grad je obezbedio novac i nadamo da ćemo do proleća 2022. godine spojiti Most na Adi sa ovim bulevarom", rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Naveo je da će i Ulica Pere Velimirovića biti proširena i imati četiri trake, kao i ulice Borska, Save Maškovića i Crnotravska.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

"Radimo petlju prema autoputu tako da će sa Mosta na Adi preko četiri trake kroz Bulevar patrijarha Pavla i ulice Pere Velimirovića, Borsku, Crnotravsku i Save Maškovića moći da se dođe do autoputa što je ravno izgradnji obilaznice oko Beograda", rekao je Vesić.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Kako je dodao, da bi posao u potpunosti bio završen Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda nastavlja projektovanje od Ulice Pere Velimirovića prema Kapitol parku kako bi i građani Vidikovca, preko Bulevara patrijarha Pavla, mogli brzo i lako da dođu u drugi deo grada.

#Goran Vesić