AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas završne radove na izgradnji pristupne saobraćajnice i parkinga za groblje koje će biti izgrađeno u naselju Kaluđerica i sa 9.000 grobnih mesta biti centralno za opštinu Grocka.

Saobraćajnica je duga 315 metara, urađeni su trotoari i postavljena javna rasveta, kao i parking prostor na površini od 4.700 metara kvadratnih za 110 vozila.

Foto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

Vrednost investicije je oko 65 miliona dinara, rekao je Vesić i dodao da je na ovaj način potpuno obezbeđen pristup iz Zabranske ulice prema novom groblju. Naveo je da slede radovi na eksproprijaciji zemljišta i gradnji groblja. "Ovo pokazuje koliko vodimo računa i planski radimo. Prvo se završava jedna faza, a onda se stvaraju uslovi da se gradi groblje jer nismo mogli da ga radimo dok nije postojala veza, odnosno put kojim bi ljudi mogli da dođu do groblja", rekao je Vesić. Investitor radova je Direkcija za građevinsko zemljiste i izgradnju Beograda, a inicijativu za izgradnju ove putne saobraćajnice Gradu je uputila opština Grocka.

Foto: Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

Predsednik te opštine Dragan Pantelić zahvalio je Gradu što je izašao u susret i izgradio pristupnu saobraćajnicu za novo groblje.

#Goran Vesić

#Grocka

#Novo groblje

#Put