AKTUELNO

Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak i predsednik Opštine Surčin Stevan Šuša otvorili su danas novi vrtić ,"Paun" u Surčinu koji će moći da primi 250 dece.

Mališani sutra kreću u novi objekat u čiju je adaptaciju Grad Beograd uložio oko 60 miliona dinara.

Foto: Tanjug/Beoinfo

-Bitno je i da u uslovima epidemije investicije ne stanu. Novi vrtić je korak dalje ka ukidanju liste čekanja u Beogradu, u Surčinu je više neće biti za roditelje u prioritetu - rekao je Gak.

Foto: Tanjug/Beoinfo

On je istakao da je dolaznost u beogradskim vrtićima zbog korona virusa smanjena i iznosi oko 42 odsto što je, kako je rekao, dobro, jer u vrtiće u ovim uslovima dolaze samo oni koji ne mogu da rade od kuće.

Stevan Šuša istakao je da je značaj još jednog vrtića za opštinu ogroman te da je ovo drugi vrtić u Surčinu otvoren u poslednjih godinu dana.

Foto: Tanjug/Beoinfo

-U planu imamo izgradnju još jednog novog vrtića, za šta su Opština i Sekretarijat već pokrenuli inicijativu čime će potrebe Opštine za vrtićima biti potpuno zadovoljene - rekao je Šuša.

Novi vrtić ima 920 metara kvadratnih, reč je o adaptaciji nekadašnje škole koju je finansirao je Sekretarijat za investicije, dok je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu finansirao opremanje objekta.

#Paun

#Vrtić

#otvaranje