AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da se u Surčinu sutra otvara novi vrtić, koji će pohađati 197 mališana.

On je naglasio da se u prestonici trenutno gradi šest vrtića, a da će do kraja godine biti raspisan tender za izgradnju još pet obdaništa.

- Veoma sam ponosan, nikada u istoriji, Grad Beograd nije gradio 12 vrtića u jednoj godini - rekao je Vesić za Pink.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Foto: Tanjug/Beoinfo

Kako je naglasio, trenutno se gradi pet vrtića - u Čukarici, Belom Polju (Obrenovac), Bloku 62, Rakovici, Zemunu i na Bežanijskoj kosi.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Foto: Tanjug/Beoinfo

On je dodao da će do kraja godine biti raspisan tender za još pet vrtića - u naseljima Miljakovac 3, Borča, Mirijevo, Braće Jerković i u Mladenovcu.

- Otvaranjem novih 12 vrtića, u kojima će biti smešteno oko 2.700 dece, biće zatvorene liste čekanja na kojima je trenutno manje od 3.000 mališana - istakao Vesić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

Foto: Tanjug/Beoinfo

Naglasio je i da pre 10 godina oko 10.000 mališana bilo na listama čekanja, a njih oko 58.000 pohađalo vrtić, dok danas u obdaništa ide skoro 78.000 dece.

'- Roditelji danas duplo jeftinije plaćaju vrtić. Tri godine nismo promenili cenu jer želimo da pomognemo roditeljima. Vratili smo skoro tri milijarde dinara roditeljima jer im je u vreme bivšeg gradonačelnika naplaćivano 9.500 dinara - rekao je Vesić i dodao da je za taj novac moglo da se izgradi 15 vrtića.

#Beograd

#Vrtić

#izgradnja