AKTUELNO

Od srede, 25. novembra, 197 mališana iz Surčina dobiće novi vrtić.Zamenik gradonačelnika Goran Vesić saopštio je da je Grad Beograd završio rekonstrukciju i prenamenu postojeće zgrade, površine 1.057,18 metara kvadratnih, u dečji vrtić.

Novi vrtić ima ukupno devet jedinica za boravak dece uzrasta 3-6 godina i može da primi ukupno 197 mališana.

Foto: Beograd.rs

Pored prostorija za decu objekat sadrži i nove toalete, kuhinju i kancelarije za osoblje. Urađeno je i igralište za decu, naveo je Vesić.

On je istakao da je Grad Beograd za uređenje tog vrtića izdvojio 71.805.983,78 dinara, što je više od 600.000 evra.

Vesić je naveo da, pored ovog vrtića, Grad u ovom trenutku gradi šest vrtića i to u Belom polju u Obrenovcu, u Ulici Miloja Zakića na Čukarici, u Bulevaru Patrijarha Pavla u Rakovici, u Novogradskoj ulici u Zemunu, kao i u bloku 62 i na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu.

Do kraja godine biće raspisani tenderi za izgradnju još pet vrtića i to na Miljakovcu 3 u opštini Rakovica, u Borči na opštini Paliluli, na Mirijevu u opštini Zvezdara, u naselju Braće Jerković u opštini Voždovac i u Mladenovcu.

-Nikada u istoriji Beograda nije izgrađeno za jednu godinu 12 vrtića! Kada sve završimo, do kraja sledeće godine, imaćemo mesto za novih 2.700 mališana u beogradskim vrtićima - naglasio je Vesić.

#Goran Vesić

#vrtići