AKTUELNO

Radovi se nastavljaju i ove nedelje.

Juče sam obišao radove na rekonstrukciji saobraćajnica Jurija Gagarina, Antifašističke borbe i Marka Hristića oko “Bloka 42”, odnosno nove autobuske stanice koji su u završnoj fazi, napisao je na Fejsbuku zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Od četvrtka 19. novembra krenuli su sinhronizovano radovi na sanaciji postojećeg dela kolovozne konstrukcije, 3 saobraćajne trake, tj. zamena bituminiziranog nosećeg sloja saobraćajnice Jurija Gagarina i izrade završnog sloja u punoj širini saobraćajnice Jurija Gagarina, 4 saobraćajne trake, kao i završnog sloja asfalta u Marka Hristića, i sanacija bitumiziranog nosećeg sloja sa izradom završnog sloja asfalta u Antifašističke borbe.

Foto: Beograd.rs

Danas izvodimo radove u Jurija Gagarina i Marka Hristića.

Za vikend smo uradili oko 2500 m2 sanacije kolovoza izradom BNS sloja u delu Jurija Gagarina do raskrsnice sa Antifašističke borbe i oko 5600 m2 završnog sloja asfalta na delu Jurija Gagarina između raskrsnica Antifašističke borbe i Marka Hristića i samoj ulici Marka Hristića. Čak četiri finišera radilo je istovremeno.

Foto: Beograd.rs

Paralelno sa ovim radovima odvijaju se i radovi na izgradnji oko 80 m toplovoda fi 800 u zoni raskrsnice Jurija Gagarina i oko 140 m toplovoda fi 800 duž Antifašističke borbe zbog potrebe izmeštanja toplovoda koji se nalazi u lokaciji buduće autobuske stanice.

Foto: Beograd.rs

Završetkom ovih radova biće stvoreni uslovi za završetak svih preostalih asfalterskih radova.

Foto: Beograd.rs

Inače najveći deo radova je završen, skoro sve podzemne instalacije, izgrađeni su novi široki trotoari koji su većim delom kompletno završeni asfaltima.

Foto: Beograd.rs

Radovi su počeli sredinom juna 2020. godine, ugovorena vrednost radova je oko 278 miliona dinara bez PDV, a ugovoreni rok završetka radova je 270 dana. Očekuje se da ugovoreni radovi budu završeni pre roka.

#Goran Vesić

#Novi Beograd