AKTUELNO

Grad Beograd je na dva javna nadmetanja prodao građevinsko zemljište u javnoj svojini za 585 miliona dinara, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić i ističe da je Beograd ostao interesantan za investiranje i pored krize izazvane epidemijom kovida-19.

On kaže da kompanije koje kupuju građevinsko zemljište investiraju u Beograd, jer na tom zemljištu grade stanove, proizvodne pogone ili logističke centre, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Zemljište površine 3,1 hektar u Privrednoj zoni "Auto-put" na Novom Beogradu prodato je investitoru po ceni od 266.713.857,80 dinara i na zemljištu je predviđena izgradnja objekata namenjenih za privredne delatnosti.

Druga lokacija površine 1,9 hektara kod raskrsnice "Lakat krivina", u neposrednoj blizini auto-puta za Novi Sad, prodata je po početnoj ceni od 319.095.397,98 dinara, prema kome je zemljište opredeljeno za izgradnju objekata komercijalnih delatnosti.

Zamenik gradonačelnika kaže da vrednost građevinskog zemljišta u javnoj svojini Grada Beograda koje je otuđeno, od početka ove godine iznosi 43 miliona evra.

U 11 postupaka javnog nadmetanja otuđeno je 15,33 hektara građevinskog zemljišta, a budžet Grada imaće i dodatne prihode od doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta, koji se investitorima obračunavaju u postupku pribavljanja građevinske dozvole, rekao je Vesić.

#Goran Vesić

#Grad Beograd

#investiranje