AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas zimsku službu JKP "Beograd put" i tom priliko istakao da je ona spremna za predstojeće snežne padavine.

Naveo je da proteklih godina na teritoriji Beograda nije bilo mnogo snega, ali da su već za predstojeći vikend najavljene prve temperature ispod nule i snežne padavine u rubnim delovima grada, mada ne velike.

Foto: Tanjug Video

Vesić je podsetio da je proteklih godina kupljeno 45 novih kamiona, a da su stari FAP-ovi kamioni sada samo u rezervi, čime je, dodao je, obezbeđeno bolje čišćenje, kao i bolji uslovi za rad zaposlenih.

-Ukupno održavamo 2.287 kilometara ulica, od čega malo više od 1.800 kilometara ulica prvog prioriteta - rekao je Vesić i dodao da se održavanje vrši sa 14 baza.

Foto: Tanjug Video

Istakao je da je so potpuno spremna, navodeći da na lageru ima 16.000 tona industrijske putarske soli.

Dodao je da su obezbeđena pakovanja soli od po pet kilograma za građane, koja se deli preko mesnih zajednica i opština.

-Imamo ukupno 119 vozila, od čega sa 17 održavamo državne puteve, a sa 102 naše puteve. Kada tome dodamo multikar vozila i utovarne mašine, to je ozbiljna mehanizacija - rekao je Vesić.

Zahvalio je svima iz "Beograd puta" koji rade u zimskoj službi jer, dodao je, rade veliki posao.

Rukovodilac zimske službe "Beograd puta" Željko Maravić je rekao da spremno dočekuju predstojeće vremenske prilike, kakve god da budu, i dodao da one određuju stepen angažovanja tehničkih i ljudskih kapaciteta "Beograd puta".

On je istakao da u svih 14 baza dovoljno i mehanizacije i materijala za posipanje.

#Goran Vesić

#Sneg

#Zimska služba