AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da se deo ugostiteljskih objekata nije pridražavao mera za sprečavanje širenja virusa korona i da će zbog toga kontrole odsad biti rigoroznije.

Vesić je za Novo jutro TV Pink rekao da Beograd vodi odgovornu politiku i u odnosu prema epidemiji, ali i prema privredi.

On je kazao i da Komunalna milicija neće ulaziti na privatne proslave koje organizuju u svojim domovima gradjani, jer su one "privatna stvar", ali da je na njima da apeluju da se ljudi ne okupljaju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imali smo probelem sa ugostiteljskim objektima koji su mislli da je važnije da zarade 100 evra ili nešto preko. Upravo su oni razlog zbog čega će svi da ispaštaju Sada imamo novi zakon, komunalna milicija i inspektori će kontrolisati sve. Budite sigurni da ćemo zatvoriti svaki objekat koji ne poštuje mere - rekao je Vesić.

Rekao je da je važno da se mere poštuju, a Zakon je donet kako bi se zatovrili objekti koji ne poštuju mere. Najavio je rigoroznije kontrole ugostiteljskih obejekata i apelovao na građane da poštuju mere.

- I u gradskom saobraćaju je važno da se poštuju mere. Razni opozicioni mediji se bave da li treba da se uvede policijski čas. Oni žele tako da profitiraju. Korona nije mesto za političke svađe. Premijerka je dugo vagala o tome, mi smo bili protiv, ali moramo da pirhvatimo pravila. Moramo da naučimo da živio sa koronom - naglasio je Vesić.

Kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić radi na tome da se što pre nabavi vakcina protiv korone.

Vesić je rekao da za sada neće biti javne proslave Nove godine, ali da će se situacija pratiti i u skladu sa tim će biti donošene odluke. Takođe neće biti ni organizovane Ulica otvorenog srca, Božićno seoce, ni kolektivno venčanje.

#Goran Vesić