AKTUELNO

U Beogradu je večeras upaljeno novogodišnje, svečano osvetljenje.

Proteklih godina navikli smo da je prestonica u ovo vreme već uveliko okićena za novogodišnje praznike. Iako se ove godine kasnilo sa dekoracijom grada, ipak uži centar Beograda večeras je zasijao u milion šarenih lampica.

Foto: Beta

Ove godine se odustalo od ranog dekorisanja prestonice jer kako je ranije rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, nije bilo toliko turista u poseti Beogradu. Takođe, ove godine nam je i koronavirus zapretio poput Grinča iz filma da nam ukrade praznike. Međutim, sudeći po slikama iz centra grada koroni to na kraju nije u potpunosti pošlo za rukom.

Foto: Pink.rs

Sa postavljanjem rasvete i novogodišnjih ukrasa počelo se prvog u ovom mesecu, a vršice se parcijalno pa će tako i postepeno i zasijati svi delovi grada. Goran Vesić je najavio da će ceo Beograd zasijati u prazničnom duhu već krajem ovog meseca, a centri prigradskih opština do 10. decembra.

Foto: Beta

Nažalost, ove godine zbog epidemiološke situacije na trgu, a po svemu sudeći, ni u lokalima neće biti organizovan doček Nove godine, ali makar ovako Beograđani će uživati u deliću praznične atmosfere.

#Beograd

#Goran Vesić

#Novogodišnja rasveta