AKTUELNO

Beogradski džez festival, 36. po redu, ove godine će biti održan u skraćenom izdanju, od 9. do 13. decembra, odlučio je Organizacioni odbor festivala.

"Učinili smo sve i doneli odluku da se ovogodišnji, 36. Beogradski džez festival održi od 9. do 13. decembra, u smanjenom formatu, sa učesnicima koji mogu da doputuju u Beograd, kao i da poštujemo sve epidemiološke mere koje je propisala Vlada Republika Srbije kada je reč o održavanju koncerata", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je predsedavao odborom.

Foto: Beograd.rs

Za pet dana biće održano devet koncerata džez muzičara iz Srbije, Austrije, Nemačke, Portugalije, Italije, Severne Makedonije i Hrvatske, a najveća zvezda ovogodišnjeg festivala biće izraelski džez muzičar Avišaj Koen, koji će zatvoriti festival 13. decembra koncertom u Kombank dvorani.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je ove godine štampana monografija Beogradskog džez festivala, u kojoj se nalaze podaci o svim festivalima koji su održani od 1971. godine.

Foto: Beograd.rs

"Monografija je svedočanstvo o veličini Beogradskog džez festivala i tome koliko Beograd voli ovu muziku", poručio je Vesić.

On je najavio da će Beogradski džez festival koji će biti održan naredne godine biti obeležavanje pola veka od prvog festivala.

Foto: Beograd.rs

Rekao je da će zbog toga on biti najbolji od obnove njegovog rada i da će naš grad kao i pre pedeset godina biti u prilici da ugosti neka od najboljih imena svetskog džeza.

#Beogradski džez festival

#Goran Vesić

#Grad Beograd