AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane, koji za grejanje koriste čvrsta goriva, da u kontejnere i PVC kante bacaju isključivo ugašen i dobro ohlađen pepeo, a ne žar.

JKP „Gradska čistoća“ je tokom 2020. godine zamenilo više od 5.000 starih i dotrajalih kontejnera sa potpuno novim sudovima. Kako bi oni ostali u funkciji potrebno je da se zajedno potrudimo da ih očuvamo, jer pored toga što su gradski inventar, kontejneri su namenjeni za održavanje komunalnog reda i higijene i kao takvi, svojina su svih Beograđana. Početak grejne sezone u Beogradu i nesmotreno bacanje žara i nedovoljno ohlađenog pepela je najčešći uzrok izazivanja vatre u sudovima za odlaganje otpada, što dovodi do njihovog trajnog uništenja, a šteta meri u stotinama hiljada dinara.

Beograđani moraju biti obazrivi i sa odlaganjem drugog potencijalno opasnog otpada, jer samo jedan upaljeni pikavac od cigarete, može da napravi veliku štetu. Vatra veoma brzo zahvata kompletan sadržaj sudova za smeće, što ne samo da prouzrokuje njihovo uništavanje, već postoji i velika opasnost da se plamen raširi i zahvati okolno rastinje, objekte ili u blizini parkirane automobile, čime bi se ugrozila i bezbednost prolaznika.

#JKP Gradska Čistoća

#kontejner

#paljenje

#žar