AKTUELNO

Kako izgleda Željko u očima dece.

Željko Mitrović, osnivač i vlasnik Pink Media Group, 12. godina za redom štićenike Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvećanskoj šalje na more. Akcija koju Mitrović i njegova kompanija organizuju postala je već tradicionalna. Ove leto, s obzirom da smo svedoci moderne pošasti koja hara svetom, tradicija je nevoljno bila prekinuta. Uprkos želji obe strane da štićenici doma u Zvečanskoj ne budu uskraćeni za letovanje, ideja je odložena do danas.

Željko je ovih nedelja, uprkos svojoj aktivnoj svakodnevnici i poslovnim obavezama,i promenljivom epidemiološkoj situaciji pronašao je način da usreći svoje decu iz Zvečanske i organizuje za njih sedmodnevni odmor - uz preduzete sve neophodne mere za bezbedan boravak. Ispratio je 57 dece i vaspitača na odmor u hotel „Zepter“ u Vrnjačkoj Banji, gde će biti smešteni do 1. novembra.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Srbiji, za boravak dece i vaspitača u Vrnjačkoj Banji obezbeđeni su adekvatni uslovi, i kao i svih prethodnih godina Željko je obezbedio i poklon paketiće sa svim neophodnim stvarima za bezbedan i bezbrižan odmor u Vrnjačkoj Banji, kao i džeparac za svako dete. 

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Kada se Željko pojavio među klincima, da bi ih ispratio na dugo očekivani i željeni odmor – sačekao ga je gromoglasan aplauz, u znak pozdrava od strane njegovih drugara. Zato što nije zaboravio na njih, čak ni u ovim neizvesnim vremenima. Zato što oni znaju da je svaki korak ka njima iskren i od srca. Zato što nije sve samo u novcu, već je i njegova prisutnost i fizičko učestvovanje u svemu jako važno. I klinci se nisu zadržali samo na tome; na aplauzu i po kojoj promenjenoj rečenici sa Željkom. Kao znak zahvalnosti za sve što je Željko Mitrović učinio za njihovo bezbrižno detinjstvo, deca su mu naslikala i poklonila karikaturu.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Dirljivo i potresno je bilo dobiti ovakav predivan poklon od dečice bez roditeljskog staranja iz svih beogradskih centara, koje upravo ispratih na njihov odmor u Vrnjačku Banju – prokomentarisao je na svom Instagram profilu Željko Mitrović.

Ono sto jasno upada u oči, kada se karikatura pogleda, jeste šta Željko za njih zapravo predstavlja. Njegov lik može da se meri sa planinama, svoju važnost koristi na jedini pravi način - njemu ništa nije teško i daje nadu u bolje i vedrije sutra. I granice sa njim ne postoje! Tako izgleda Željko u očima dece.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Željko Mitrović se svim silama trudi da deci iz Zvečanske obezbedi što bezbrižnije detinjstvo. Ovu odluku sprovodi u delo već 12 godina. Ono u šta možemo biti sigurni je da će se i u budućnosti truditi da njegovi drugari iz Zvečanske uživaju u svemu u čemu uživaju i njihovi vršnjaci. Prelepa je činjenica što se njegove iskrene namere lako prepoznaju, jer deca se ne daju tek tako prevariti. Karikatura na dar, je gest koji je svakako dirnuo vlasnika TV Pink i potvrda da se klinci osećaju da neko čuje njihove potrebe i da su voljeni, kao i da žele da tu ljubav vrate na svoj način.

Autor: S.P.

#Deca iz Zvečanske

#Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj

#Pink Media Group

#Sigurno putovanje

#TV Pink

#Vrnjačka banja

#Zvečanska

#Željko Mitrović