AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas opštinu Zemun sa čijim je rukovodstvom razgovarao o završenim, ali i budućim projektima, među kojima su rekonstrukcija Keja oslobođenja i Glavne ulice u Zemunu, izgradnja garaže na platou ispred hale "Pinki"...

Vesić je novinarima, nakon sastanka, rekao da će opština Zemun i sledeće godine biti veliko gradilište, bez obzira na smanjene budžete i prihode zbog ekonomskih posledica korona virusa.

Najavio je da će naredne godine početi rekonstrukcija Keja oslobođenja koji će, istakao je, konačno zablistati u punom sjaju na zadovoljstvo svih koji žive u Zemunu.

"Počeli smo projektovanje pešačko-biciklističkog mosta Lido - Kej oslobođenja. Očekujemo da tokom sledeće godine završimo projektovanje kako bi 2022. godine mogli da počnemo da radimo taj most", rekao je Vesić i dodao da taj most neće biti veliki i skup kao neki drugi mostovi, ali će biti veoma značajan jer će koristiti građanima.

Vesić je podsetio da je završena rekonstrukcija Spirtine kuće koja je, dodao je, veoma značajna jer je to Zavičajni muzej Zemuna.
Najavio je da će sledeće godine početi da se radi garaža na platou ispred hale "Pinki" što je, dodao je, važno za građane jer u tom delu grada nema garaže.

"Grad Beograd će pokušati da, sa privatnim vlasnicima Pinkija, reši problem u smislu da Grad preuzme Pinki jer ta hala ovako propada. Mislimo da Pinki treba da bude vraćen Zemuncima, kako i u kojoj formi videćemo, ali to je nešto što nas čeka i što ćemo sigurno uraditi", rekao je Vesić.

Najavio je da rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu počinje 2022. godine, kada bude završena rekonstrukcija Keja oslobođenja, dodajući da će ispred opštine Zemun biti postavljen spomenik nekadašnjem gradonačelniku Beograda Branku Pešiću.

Podsetio je da će do kraja sledeće godine početi gradnja beogradskog metroa koji će biti gotov do 2027. godine i dodao da će se obe linije metroa raditi istovremeno, te da će jedna od njih prolaziti kroz Zemun, odnosno počinjaće tamo gde je sada železnička stanica Zemun.

Na sastanku je, preneo je zamenik gradonačelnika, bilo reči i o tome šta treba uraditi u naseljima Batajnica, Altina, Ugrinovci, Busije...

Najavio je da će, zajedno sa opštinom Zemun, za svaku od tih celina biti napravljen desetogodišnji plan o tome šta će se i kada u kom naselju uraditi.

Između ostalog, Vesić je naveo i da se završava projektovanje fabrike za preradu otpadnih voda u Batajnici.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević je rekao da je veoma zadovoljan sastankom sa zamenikom gradonačelnika jer su, kako je dodao, izložene konkretne ideje.

"Mi smo već počeli određene aktivnosti za realizaciju nekih od ideja tako da u narednom periodu očekujem da preciziramo bliže rokove i konkrentne akitvnosti, ko će šta da radi", rekao je on.

Naveo je da je, osim o velikim projektima, bilo reči i o manjim među kojima su rekonstrukcija ulica, zdravstvenih ustanova, dečija igrališta, parkovi...

#Goran Vesić