AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je Grad Beograd sa Evropskom investicionom bankom dogovorio da se u izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava uloži 35 miliona evra, dok Grad daje dodatnih oko 55 miliona evra.

Vesić je naveo da su još dva projekta u završnoj fazi pregovora i to za kanalizaciju u Kaluđerici i fabriku za preradu otpadnih voda u Ostružnici.

Vesić je rekao da je za ulaganje u kanalizaciju u Kaluđerici potrebno uraditi projekat koji bi podrazumevao da se na kraju kanalizacije nalazi i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako ne bi bilo ispusta u reke.

"Posle leve obale Dunava, Kaluđerica će biti sledeće naselje koje treba da dobije kanalizaciju", rekao je Vesić.

Podsetio je da se u Kaluđerici trenutno odvijaju i drugi radovi, poput izgradnje parkinga oko groblja i pristupne saobraćajnice ka Leštanima, kao i da je urađena i pijaca i opštinski uslužni centar.

Napomenuo je da su u toku ozbiljne pripreme za predstojeća ulaganja u vodovodni sistem u delovima Grocke.

"Stari i novi deo Ritopeka će dobiti vodu do novembra 2021. godine, a istovremeno do kraja godine biće raspisan tender za projektovanje vodovodne mreže za više delove ovog naselja", kaže Vesić.

Kako je saopštio Beoinfo, zamenik gradonačelnika je najavio da će se raditi takođe odvojci sa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac za Vrčin i Grocku, dužine oko 18 kilometara, a da će i Umčari, Pudarci, Kamendol i druga okolna sela dobiti vodu do kraja 2023. godine.

"Sve su to veliki projekti za ovu opštinu", istakao je Vesić i dodao da su Leštane i Kaluđerica važni jednako kao i Terazije, a da je isto i sa ostalim prigradskim naseljima.

"To da svaka kuća u Beogradu ima vodovod i kanalizaciju, a svako naselje javni prevoz i put, doživljavam kao svoju misiju", kazao je Vesić.

#Goran Vesić

#Grocka

#investicije