AKTUELNO

Kako je istakao, od 15. oktobra grejanje će biti svakodnevno ukoliko prosečna temperatura ne pređe 15 stepeni.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da od danas u Beogradu radi svih 14 toplana, a nije u funkciji samo jedna kotlarnica u Topčideru koja je u nadležnosti vojske Srbije.

- Grejemo 320.000 stanova, površinu od 22,5 miliona metara kvadratnih, održavamo 1.600 km cevi. Do 15 sati na brojeve telefona 2093011 i 2093100 primili smo 870 reklamacija, rešeno je već 300, a ostale će biti rešene do sutra - rekao je Vesić.

On je istakao da se samo 0,3 odsto korisnika grejanja javilo da prijavi problem i dodao da će od 15. oktobra grejanje biti svakodnevno ukoliko prosečna temperatura ne pređe 15 stepeni.

Kada je reč o broju obolelih od korona virusa kojih je najviše u Beogradu, Vesić je istakao da krizni štab neće pooštravati mere, jer je, kako je ocenio, dovoljno da se poštuju mere, pre svega da svi nose maske u zatvorenom prostoru.

Vesić je objasnio da nošenje maski kontroliše sanitarna inspekcija, ali da bi i obezbeđenje tržnih centara i trgovinskih lanaca trebalo da bude odgovornije i ne prima klijente bez maske.

Kada je reč o vajber broju ministarstva zdravlja na koji građani šalju prijave o kršenju mera, Vesić je objasnio da on služi samo kao poziv da se izađe na teren, a da je na sudu dokaz samo zapisnik sanitarne inspekcije, a ne fotografije koje su snimili građani.

#Beograd

#Goran Vesić