AKTUELNO

"Naše brojke su još pod kontrolom, ali povećava se broj respiratornih infekcija u ambulantama i prošle nedelje je bilo oko 7.000 pregleda", izjavio je gradonačelnik.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je broj novozaraženih korona virusom u Beogradu još pod kontrolom, ali da se povećava broj pregleda, što govori da postoji veliki rizik.

Radojičić je rekao da je 50 odsto svih zaraženih u Srbiji iz Beograda, ali da je i u svim velikim gradovima u regionu tako.

- Naše brojke su još pod kontrolom, ali povećava se broj respiratornih infekcija u ambulantama i prošle nedelje je bilo oko 7.000 pregleda, što govori da u ove hladne dane imamo taj veliki rizik - rekao je Radojičić.

Naveo je da je 4,2 odsto pozitivnih na korona virus bilo od tih 7.000 pregledanih. Istakao je da vrlo važno da se kontroliše rad pre svega ugostiteljskih objekata.

- Poslednji podaci za vikend – 246 kontrola je bilo, 12 ekipa je bilo na terenu, 41 prekršaj je ustanovljen – 24 u ugostiteljskim objektima i 17 u trgovinskim lancima - dodao je Radojičić.

Što se tiče kontrole u gradskom prevozu, u prethodnoj nedelji 172 pregleda je bilo na šest linija.

- Trinaest pravnih lica je kažnjeno i 15 fizičkih lica - dodao je Radojičić.

Kada je reč o uvođenju novih mera, kaže da ih nema već je važna doslednost i istrajnost u sprovođenju postojećih.

#Beograd

#Zoran Radojičić

#koronavirus