AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd u postupku javnog nadmetanja prodao 1.850 kvadratnih metara građevinskog zemljišta na Dedinju.

Zemljište, koje se nalazi između Topčiderskog brda i Banjice, prodato je za 150 miliona dinara.

Prema Vesićevim rečima, zemljište je obuhvaćeno Regulacionim planom prostorne celine Dedinje.

- Opredeljeno je za stanovanje sa delatnostima i namenjeno za izgradnju zgrada visokog standarda stanovanja. Pored prihoda od prodatog zemljišta, investitoru će u skladu sa gradskim odlukama biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, u postupku pribavljanja građevinske dozvole - rekao je on.

Dodao je da su uspešne prodaje građevinskog zemljišta i Beogradu dokaz da investitori veruju u naš grad i da nastavljaju da investiraju u Beograd i Srbiju.

Vesić je podsetio da je Beograd prošle godine izdao građevinskih dozvola za više od 1,3 miliona kvadratnih metara, a za prvih osam meseci ove godine 712.467 kvadrata, što sa dozvolama koje su izdale gradske opštine i republika iznosi 1,1 milion kvadrata.

- Poređenja radi, Beograd je 2012. godine izdao građevinskih dozvola za 197.000 kvadrata, a 2013. godine za 242.000 kvadrata rekao je on - saopštio je Beoinfo.

#Goran Vesić