AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, poklonio je po drvo Emini Jahović, Jeleni Tomašević, Suzani Mančić i Sanji Marinković gostujući u emisiji Magazin In, govoreći o projektu Grada Beograda za pošumljavanje prestonice.

- Gradska uprava posebnu pažnju posvećuje razvoju ekološke osvešćenosti i ozelenjvanju prestonice. Upravo zbog toga razvijena je aplikacija ''Moje drvo'' - ukazao je Vesić.

On je istakao značaj koji ima mobilna aplikacija ''Moje drvo'' za ozelenjavanje grada, i da je u tom pravcu oformljena akcija ''Moje drvo za Beograd''.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi smo napravili jednu aplikaciju koja se zove ''Moje drvo za Beograd''. Mi inače imamo 16 odsto zelenila u Beogradu, sadimo negde oko 90.000 stabala godišnje - ukazao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Zamenik gradonačelnika je ukazao na to da će građani sada moći neposredno da učesvuju u ovoj akciji pošumljavanja prestonice i ličnim primerom.

- Svako ko ima mobilni telefon može da izabere drvo koje će da se sadi, da kupi svoje drvo, izabere na kojoj će beogradskoj opštini to drvo biti zasađeno, i na tom drvetu će da pisati ime te osobe - rekao je Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dragim damama Sanji Marinković, Suzani Mančić, Emini Jahović i Jeleni Tomašević, poklonio sam danas po jedno drvo koje Grad Beograd sadi u sklopu nove akcije u kojoj građani putem aplikacije mogu da kupe drvo koje će JKP Zelenilo da zasadi u izabrani park. Takođe, poklonio sam im i saksije sa cvećem koje takođe pravi naše ”Zelenilo Beograd” i moju Knjigu o Beogradu, sa lepim i poučnim pričama o istoriji, važnim ljudima i događajima iz bogate prošlosti našeg grada.

Foto: TV Pink Printscreen

#Goran Vesić

#Novi Beograd