AKTUELNO

U rekonstruisanoj Ledenoj dvorani "Pionir" od danas je počela nova sezona klizanja, a za sve posetioce tokom prva dva dana ulaz je besplatan.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je urađena potpuna rekonstrukcija dvorane, da su postavljeni novi “čileri”, odnosno mašine koje proizvode led, dodajući da novi čileri omogućavaju da u Ledenoj dvorani može biti leda i kada je temperatura napolju 40 stepeni, što ranije nije bilo moguće.

Osim toga, dodao je da su zamenjene sve tribine, ugrađena nova ograda oko ledene ploče i urađene nove svlačionice.

Foto: TV Pink Printscreen

- Prvi put posle 42 godine urađena je ovako temeljna rekonstrukcija. Dvorana, osim manjih, uglavnom neplaniskih rekonstrukcija, dosad nije imala temeljnu rekonstrukciju - naveo je Vesić za Pink.

Istakao je da je Ledena dvorana četvrti objekat u okviru sportskog centra "Tašmajdan" koji je obnovljen u poslednjih nekoliko godina, te podsetio da su rekonstruisani hala "Aleksandar Nikolić", otvoreni i zatvoreni bazeni na Tašmajdanu, kao i kompletan prostor na Tašmajdanu gde sada postoje nove teretane...

Foto: TV Pink Printscreen

- SC Tašmajdan, kao najveći u Beogradu, doživeo je potpunu rekonstrukciju – rekao je zamenik gradonačelnika. Naveo je i da je klizanje u Ledenoj dvorani tradicija i pozvao sve građane Beograda da to iskoriste.

Direktor SRC "Tašmajdan" Milan Novović je rekao da je rekonstrukcija Ledene dvorane počela i rađena tokom korone.

- Uspeli smo da je završimo i pustimo u rad i danas su krenuli prvi treninzi, a od večeras kreće i rekreativno klizanje - rekao je Novović i dodao da je danas i sutra besplatan ulaz za sve posetioce.

Foto: TV Pink Printscreen

Istakao je da će se poštovati propisane mere u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

- Pridržavaćemo se preporuka nadležnih organa da se drži distanca dva metra u svakom pravcu, te u tom smislu, obzirom da ledena površina ima 1.800 kvadratnih metara nećemo dozvoljavati istovremeno više do 300 ljudi - dodao je Novović.

Termini za rekreativno klizanje u Ledenoj dvorani u oktobru su četvrtkom i petkom od osam do 22 sata, a subotom i nedeljom od 11 do 12.30, od 14 do 15.30 i od 20 do 22 sata.

#Goran Vesić

#hala Pionir