AKTUELNO

Nataša Stanisavljević, gradski sekretar za socijalnu zaštitu, povodom obeležavanja Međunarodnog dana znakovnog jezika i Međunarodnog dana gluvih i nagluvih rekla je da je danas važan dan.

Stanisavljević je rekla da se danas, kao i prethodne tri godine, 23. septembra obeležava Međunarodni dan znakovnog jezika.

- Ono što je važno je da svi zajedno danas pošaljemo veliku poruku, u okviru Međunarodne nedelje gluvih i nagluvih lica, a to je da skrenemo pažnju samoj zajednici sa kakvim se problemima suočavaju gluva i nagluva lica u našem gradu - izjavila je Stanisavljević za TV Pink razgovarajući sa reporterom Filipom Maksimovićem.

Foto: TV Pink Printscreen

Stanisavljević je kazala da je najvažnije to kako gradska vlast može da pomogne gluvim i nagluvim licima.

- Ono što volimo da naglasimo je da smo mi još pre pet godina započeli jedan veliki projekat, a to je projekat "Beograd bez barijera", gde činimo naš glavni grad dostupnim svim osobama sa invaliditetom - naglasila je Stanisavljević.

Kako kaže, tim prijektom se došlo do toga da skoro sve gradske opštine imaju indukcione sisteme koji pomažu gluvim i nagluvim osobama da mogu da se sporazumeju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ono što ćemo raditi je da ćemo 2021. godine započeti te projekte i u Centrima za socijalni rad, kako bi sam sistem socijalne zaštite učinili dostupnim gluvim i nagluvim osobama - najavila je Stanisavljević.

Mihailo Gordić, član Gradske organizacije gluvih, naveo je da Sekretarijat za socijalnu zaštitu, posebno Nataša Stanisavljević, imaju mnogo razumevanja za rešavanje izazova sa kojima se gluve osobe suočavaju.

Foto: TV Pink Printscreen

Gordić je izrazio nadu da će Beograd biti primer i ostalim gradovima i opštinama u Srbiji.

#Beograd

#Međunarodna nedelja gluvonemih

#Međunarodni dan znakovnog jezika

#Mihajlo Gordić

#nataša stanisavljević