AKTUELNO

U utorak, 22. septembra, održan je susret sa medijima povodom najave Fish festa ispred restorana Vodenica na Dunavskom keju.

Fish fest, već tradicionalna gastronomska i kulturno - zabavna manifestacija koja svakog leta na reci okuplja gastronomske majstore, ljubitelje ribe i dobre zabave, ove godine se održava od 24. do 27. septembra na Keju kod Kule Nebojša na Kalemegdanu.

Ispred restorana Vodenica kod Kule Nebojša, predstavnicima medija obratili su se:

Damir Handanović – direktor Centra beogradskih festivala, obratio sa rečima da Grad Beograd i Cebef nastavljaju da podržavaju kvalitetne programe i manifestacije sa tradicijom, pa tako i ovogodišnji 14. Fish fest, uz nadu da će, uz poštovanje svih mera koje Krizni štab nalaže, organizacija biti uspešna. Smatra da će ovaj događaj biti promenada dobre hrane i muzike i izrazio je zadovoljstvo što se ove godine tradicija od 14 godina nastavlja.

Foto: Facebook.com/Fish Fest Beograd

Đorđe Živanović – predsednik udruženja „Dunav u srcu“ i predstavnik Fish fest, rekao je da okuplja najbolje majstore pripremanja ribljih i ne samo ribljih specijaliteta, a ono što se nije znalo zbog celokupne situacije, a sada je potvrđeno , da će doći gosti iz BiH koji će pripremati sopstvene specjalitete. Fish fest je nastao sa idejom oživljavanja Vodene Varoši koje se na ovom mestu nalazila nekada u vreme Despota Stefana Lazarevića, a prilaz ispod kapije kod kule Nebojša se zvao Vodena Kapija. Podsetio je da su se nekada ovde nalazile vodenice, riblja pijaca, zanatske radnje, a to je ono što pokušava da se oživi kroz manifestaciju. Najavio je predstavljanje starih zanata, zabavu za najmlađe, naglasivši da je ovo prevashodno gastronomska manifestacija. Izrazio je zahvalnost za podršku Gradu Beogradu, Cebefu i Ministarstvu trgovine i regionalnog razvoja uz nadu da će Fish Fest nastaviti da se održava u narednim godinama.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Stambol Geštamov – počasni šef kuhinje hotela Crowne Plaza i Holiday Inn, član Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske asocijacije Srbije uverio je prisutne da o kvalitetu hrane ne treba da brinu - da će proverena ekipa biti tu, a to su majstori koji su i do sada pripremali specijalitete. Iako Dalmatinci, Slovenci i Crnogorci nisu mogli da doputuju ovaj put, tokom prethodnih 14 godina se dosta naučilo od njih i mnoga kulinarska znanja su razmenjena.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Što se menija tiče, on je najavio da će tu naći svakako riblja čorba, kao i dagnje na buzaru, rižoto, lignje, njoke, sve vrste morske i rečne ribe, ali i roštilj, popularni sarajevski ćevap, pite. Naglasio je da su sve namirnice sveže, da će ih biti uvek dovoljno za posetioce Fish festa.

Manifestacija Fish fest je besplatna za publiku.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

#Fish Fest

#gastronomska i kulturno - zabavna manifestacija