AKTUELNO

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i glavni urbanista Marko Stojčić obišli su danas završne radove na uređenju platoa koji će nositi ime čuvenog književnika Raše Popova.

Aleksandar Marković je tom prilikom istakao da su se rekonstrukcijom Ulice 27. marta i omogućavanjem nesmetanog pešačkog saobraćaja stvorili uslovi za formiranje novih otvorenih prostora za stanovnike ovog dela grada. 

Foto: Beograd.rs

– Jedan od najvažnijih i najinteresantnijih prostora koji su u završnoj fazi rekonstrukcije upravo je plato između stambenog objekta i zgrade Gradske uprave u Ulici 27. marta. Ranije je veći broj neuglednih privremenih baraka zauzimao ovaj prostor, a za nekoliko nedelja, kada radovi budu završeni, ovo će postati jedan od najinteresantnijih otvorenih prostora u Beogradu – rekao je Marković.

Foto: Beograd.rs

Foto: Beograd.rs

Marko Stojčić je precizirao da će ovaj prostor savremenog dizajna, sa većim travnatim površinama, stablima, klupama i drugim urbanim mobilijarom postati omiljeno mesto za predah kako stanara okolnih zgrada tako i svih koji posećuju ovaj deo grada.  

– Plato će dobiti naziv po čuvenom piscu Raši Popovu, koji je i stanovao u neposrednoj blizini, a u okviru parka će se nalaziti i skulptura Raše Popova koju je izradio vajar Boris Deheljan – najavio je Stojčić. 

#Plato Raše Popova

#plato